Afbeelding

Voeding voor voeding bij Horsthoek

Algemeen

HEERDE- De afgelopen weken staat in alle groepen van de Horsthoek in Heerde het thema voeding centraal. Kinderen werken cognitief, praktisch en creatief rond het thema.
In de jongste groepen speelt zich dit vooral af in het spel dat in de klas wordt uitgespeeld in een tea-room. Er wordt bijna dagelijks voeding bereidt, waarbij het lezen van de recepten, het wegen van de ingrediënten, het uitrekenen van hoeveelheid en het klokkijken voor baktijd bijvoorbeeld volop actief wordt geoefend. De groepen 5 en 6 zijn de koks van de school en de leerlingen van groep 7 en 8 zijn een cateringbedrijf gestart. Het cateringbedrijf heeft hun bedrijf onder de aandacht gebracht door o.a. een folder en een speciale website met bestellijst.
Deze week worden de bestellingen opgenomen waarmee vervolgens de ingrediënten moeten worden uitgerekend en aangeschaft. Volgens afspraak zullen de klanten hun bestelling volgende week kunnen afhalen. Aansluitend zal de Horsthoek vrijdagmiddag 16 december van 15.00 tot 17.00 uur met een kraam op de kerstmarkt in Heerde staan. De leerlingen gaan dan de ‘echte wereld in’ en zullen de door hen zelfgemaakte hapjes gaan verkopen. De opbrengst hiervan is bestemd voor de Voedselbank.