Afbeelding

NK stepsprint in Heerde succesvol verlopen

Sport

Het Nederlands kampioenschap stepsprint in Heerde leverde weinig verrassingen op maar wel tevreden gezichten bij de meeste deelnemers en bij de organisatie.

De fraaie asfaltbaan van Skeelerclub Oost Veluwe bleek goed voor snelle tijden en zorgde voor de nodige persoonlijke records en zelfs een Nederlands record. Machiel Steenbergen van Stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl dook op de 400 meter onder zijn eigen oude toptijd en zette 42,79 op de klok. Het was dan ook geen verrassing toen hij aan het eind van de dag als winnaar uit de bus kwam. Bij de dames wist Rosanne Reijne van het Woudenbergse High Level voor de zesde keer op rij de titel te bemachtigen.

De organisatie was in handen van Stepvereniging West-Overijssel, een samenwerkingsverband van de stepteams uit Zwolle en Kamperzeedijk. SWO spreekt van een geslaagd evenement, al stonden er minder steppers aan de start dan in voorgaande jaren. De mooie races, de ontspannen sfeer en de uitstekende accommodatie zorgden toch voor een positieve balans.