Cas Haverkamp wordt door zijn teamgenoten gefeliciteerd na zijn doelpunt.
Cas Haverkamp wordt door zijn teamgenoten gefeliciteerd na zijn doelpunt. Foto: VV SEH

Teleurstellende remise voor hoofdmacht SEH

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag in eigen huis niet weten te winnen van Reaal Dronten. Waar in het eerste bedrijf de thuisploeg lichtjes de overhand had, was na de thee Reaal duidelijk de betere: eindstand 1-1.

Een aftastend begin van beide ploegen op een matig bezet sportpark ‘de Eeuwlanden’. Het weer hielp misschien ook wel niet mee. In de openingsfase ook weinig vuurwerk op het veld om de hartslag en gevoelstemperatuur iets op te krikken. SEH iets meer in balbezit, maar weinig tot echte kansen komend. En Reaal zocht wel, via met name haar beste man (spelend met nummer 16), naar haar voorwaartsen, maar die hielden in de eerste helft hun spreekwoordelijke kruit nog droog.

De 1-0 voor SEH viel redelijk uit het niets. Waar Reaal in de aanval was en dacht tot misschien wel een grote kans te komen, werd de bal door SEH uitverdedigd en werd vervolgens vrij snel de jonge Cas Haverkamp van randje eigen helft weggestuurd, met opnieuw weinig sprake van organisatie bij tegenstander Reaal. Op snelheid was hij zijn laatste twee belagers de baas en schoof hij hard onder doelman Machiel Werkman raak: 1-0 voor SEH na ruim een half uur en daarmee een welkome opsteker!

Christijan Vonderman raakte vervolgens net voor de thee geblesseerd aan een terugkerende kwetsuur en moest zich in de rust laten vervangen. Voor hem in de ploeg kwam Harmen van Oene. Ook bij de Realisten een aantal wissels in de hoop nieuw en extra elan toe te voegen aan de ploeg.

In het tweede bedrijf was de ploeg van trainer Vakkert zichzelf vervolgens niet meer. Waar doelman Van Leeuwen in de eerste helft geen één keer echt handelend hoefde op te treden, zou dat in de tweede helft veranderen. SEH kreeg geen druk meer op de tegenstander, hield voorin geen ballen meer vast met daardoor geen ruimte en mogelijkheden meer voor aansluiting en leek daardoor overal een stapje te laat te komen.

Zo gek was het dus ook niet dat na ongeveer 70 minuten spelen de 1-1 viel. De linksbuiten snelde langs zijn directe tegenstander Wessel Tellegen en nu was de voorzet met zijn linkerbeen wel van dien kwaliteit, dat hij bij de tweede paal tegendraads binnen gekopt kon worden door Jairzinho Slijngaard.

Beide ploegen weer op gelijke hoogte, een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen tot dan toe, maar voor geen van beide ploegen een gewenst eindresultaat. SEH bleef jagen op meer via met name de lange bal op de ingebrachte Youp Dil, terwijl Reaal bleef gokken op haar behendige voorwaartsen.

Beide doelmannen kwamen in de absolute slotfase echter niet meer aan bod, waardoor het duel na 90 minuten en een beetje misschien voor zowel SEH als Reaal teleurstellend eindigde in 1-1.

Tijd om te treuren voor de Heerdenaren is er niet gezien het overvolle programma in 4B. Volgende week wacht opnieuw een zware klus voor SEH, dan zal er door het team van Vakkert een bezoek gebracht gaan worden aan de Parel van de Polder, oftewel BAS Biddinghuizen.