Afbeelding
Team E kampioen district Oost (eigen foto)

Samenwerking GV Pegasus en GV Nunspeet groot succes

· leestijd 1 minuut Sport

HEERDE- Het is inmiddels traditie. Begin november worden de turnwedstrijden voor clubteams geturnd. GV Pegasus en GV Nunspeet zijn beide (landelijk gezien) relatief kleine verenigingen die door de krachten te bundelen een mooi aantal teams op de been weten te brengen. Zowel op districtsniveau, als ook op landelijk niveau waren dit de afgelopen jaren leuke en succesvolle wedstrijden. De turnsters kennen elkaar inmiddels goed, trainen soms samen en de trainsters hebben regelmatig samen overleg. Afgelopen zaterdag hebben drie combinatieteams in Rotterdam geturnd om zich te plaatsen voor het NK in Nijmegen. Daarnaast had Pegasus ook nog een eigen team. Hiervan hebben twee combinatieteams zich geplaatst voor het NK Teams. Jasmijn Koele en Samira Blok (Pegasus) gaan met hun teamgenoten Feline Beekhuis en Maaike Knol (Nunspeet) strijden om de titel in de categorie jeugd. Zij hebben zich als derde geplaatst voor de finale en hopen hun oefeningen nog wat aan te scherpen om mee te kunnen strijden voor de titel.

Lynn van Beek en Carmen Broekhuizen (Pegasus) mogen volgende week opnieuw met Nena Vis en Talida Liefers (Nunspeet) aantreden voor het NK in supplement D. Zij eindigden in Rotterdam in een deelnemersveld van twintig teams als vierde.

Sanne Berends (Pegasus), Louise Visser en Jette van ’t Hul (Nunspeet) turnden samen in supplement B en eindigden daar keurig op een achtste plaats. Helaas was dit niet genoeg voor plaatsing.

In supplement C eindigden Dorien Akse, Senna de Vries, Carmen Bruggeman en Ilona van de Beek (Pegasus) als vijfde.

Ook in het district Gelderland/Overijssel werd gestreden om de prijzen. De combinatie Heerde/Nunspeet was ook hier heel succesvol! Team supplement E, dat bestond uit Floor Braakensiek, Emily Bekamp (Pegasus), Maud Drost, Janika van ’t Hof, Astrid Leat-Pavel en Fleur van der Vegt (Nunspeet), turnde overtuigend naar het goud! Het combinatieteam van Isa van Deelen (Pegasus), Nyah ten Brink, Eva van Keulen (Nunspeet), Saskia van Werven en Aline van Veen (OLVO Wezep) eindigde in supplement D op een knappe vierde plaats.