Afbeelding

G.V. Pegasus en G.V. Nunspeet sterk op het Nederlands Kampioenschap Clubteams

Sport

Zaterdag 19 november mochten 2 teams de landelijke finale Clubteams in Hoofddorp turnen! Tijdens de kwalificatiewedstrijd in Waspik hadden maar liefst 2 combinatieteams van GV Pegasus en GV Nunspeet zich voor dit Nederlands Kampioenschap weten te kwalificeren.

In categorie supplement D turnden Dorien Akse (Pegasus), Jette van 't Hul, Talida Liefers en Lizette de Gruijter (Nunspeet). Ze hadden even wat moeite met de zenuwen, maar wisten zich goed te herpakken en eindigden op een 10e plaats. Dorien pakte met 12.75 de 2e score op vloer en Jette met 12,45 de 5e plaats op sprong.

In supplement B turnen Joyce Stijf, Milou de Haas (Pegasus), Rebecca Oudshoorn (Nunspeet) en Inge Mulder (SSS Elburg). Een week voor de kwalificatie bleek dat Christien van Dijk (Pegasus) en Louise Visser (Nunspeet) door een blessure niet deel konden nemen. Inge Mulder werd gevraagd en zij heeft een mooie bijdrage aan het team kunnen leveren. Het team presteerde opnieuw en eindigde als 8e.

Tijdens de kwalificatiewedstrijd turnden er 3 turnsters per toestel, waarvan de beste 2 scores werden geteld voor het teamresultaat. Op het Nederlands Kampioenschap werd de druk nog verder opgevoerd door op elk toestel de scores van alle 3 turnsters mee te tellen. De gecombineerde teams waren een goede samenwerking van de verschillende verenigingen. De turnsters versterkten elkaar en konden zich hiermee meten aan de top 10 van Nederland.