IJzersterke combi G.V. Pegasus en GV Nunspeet: 2 teams naar het NK

· leestijd 2 minuten Sport

Afgelopen zaterdag werd zowel de voorronde van het NK Clubteams als de wedstrijd Clubteams District geturnd. De 2e/3e divisie reisde met trainsters Gerlinde van Hooren (Pegasus Heerde) en Rianne van ’t Hul (GV Nunspeet) af naar Waspik in Noord-Brabant voor de landelijke voorronde NK Clubteams. G.V. Pegasus leverde een team op C-niveau en samen met G.V. Nunspeet werd er een team op D-niveau en op B-niveau geleverd. Deze samenwerking leverde een ijzersterke combinatie op.
Team D bestond uit Jette van ’t Hul, Dorien Akse, Talida Liefers en Lizette de Gruijter. Zij presteerden optimaal! Op alle onderdelen hebben zij een zeer goede wedstrijd geturnd en gingen na de goede sprongen van Talida, Jette en Dorien de nummer 3 voorbij. Van de 10 teams werden zij 2e en waren verzekerd van plaatsing voor het NK Clubteams. Team B had veel concurrentie. Van de 18 teams zouden er 7 doorgaan. Milou de Haas, Joyce Stijf, Rebecca Oudshoorn en Inge Mulder (SSS Elburg) streden samen voor een topnotering. Rebecca zorgde met haar tshukahara gestrekt voor het hoogste cijfer op sprong en het hele team wist te pieken op balk. Laat in de avond werd bekend dat ze 7e waren geworden en daarmee het felbegeerde NK-ticket binnen hadden gesleept. Het C team bestond uit Lisa Sinnema, Carmen Bruggeman, Sanne Berends en Sophie Wijnhoud (Hanzegym). Hun beste onderdeel was brug. Sanne behaalde zelfs de hoogste notering op dit onderdeel en Carmen pakte hier de 3e score. In een deelnemersveld van maar liefst 34 teams werden zij 18e.

In Doetinchem werden de clubteamwedstrijden van District Oost gehouden. Trainer Daniël van den Esschert begeleidde hier het D-team van Pegasus en het met G.V. Nunspeet gecombineerde E-team. Bij een clubteamwedstrijd worden de 4 beste van de (max) 5 turnsters voor het betreffende onderdeel ingezet (sprong, brug, balk, vloer). De 3 hoogste cijfers tellen hier voor het teamcijfer. In plaats van concurrenten zijn de turnsters dan teammaatjes, wat veel positieve energie geeft.
Team D bestond uit Yo-lin Steenbergen, Sofie Bakker, Sofie Stroo, Ilona van de Beek en Judith Tessemaker. Dat de turnsters qua niveau aan elkaar gewaagd zijn bleek wel uit de cijfers die ze op vloer wisten te behalen, want zowel Yo-lin, Sofie Stroo als Ilona scoorden hier 11,40 punten. Het team eindigde net naast het podium op een nette 4e plaats. Het jongste team was een combinatie team met G.V. Nunspeet. Carmen Broekhuizen, Floor Bilderbeek, Nena Vis en Pascalle van der Helm deden een nieuwe ervaring op, waarbij Floor een niveau hoger mee deed dan het niveau waar ze tijdens haar individuele wedstrijden in uit zal komen. Het jonge team wist zich goed staande te houden tussen de veelal oudere turnsters en toonde met een zilveren medaille dat ook deze combinatie zeer sterk was.

Zaterdag 19 november 2016 zullen de twee combinatieteams op het B en D-niveau deelnemen aan het NK clubteams in Hoofddorp. De komende twee weken zullen zij zich hier in de trainingen op voorbereiden.