Afbeelding
.

Lintjesregen 2023 Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Tijdens de traditionele lintjesregen op woensdag 26 april in Hattem waren de heren Rook en Van Eikenhorst benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Marleen Sanderse reikte de bij deze onderscheiding behorende versierselen uit tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis. 

Hendrik Rook (1947) is sinds 1985 vrijwilliger bij de Emmaüskerk Hattem. Hij was onder andere actief bij de kindernevendienst (1985-2005), als diaken (2000-2008) en is nu nog actief in de functies van lector, vrijwilliger voor de actie Kerkbalans en als hulpkoster. Ook was hij betrokken bij de organisatie van sinterklaasactiviteiten voor het kinderkoor. Naast zijn kerkelijke activiteiten is de heer Rook - roepnaam Henk - actief als vrijwilliger bij Woonzorgcentrum de Bongerd. Tot 2012 werkte hij bij de Bongerd als medewerker technische dienst. Sinds zijn pensionering ondersteunt hij vrijwillig de huismeester en helpt hij mee bij de dierenweide, de broodwagen en diverse andere activiteiten.

Gerrit van Eikenhorst (1951) heeft zich langdurig ingezet voor de duivensport. Sinds 1969 is hij actief als bestuurs- en commissielid van Postduivenvereniging De Reizende Postduif Hattem, momenteel als voorzitter. Ook is hij lid van de Financiële Controlecommissie van de Gelderse Overijsselse Unie van de Nederlandse Postduiven Organisatie en was hij penningmeester van Stichting Wie Heeft Ze Beter/The Best of the Best. Daarnaast is de heer Van Eikenhorst lid van de Raad van Toezicht van de Beheersstichting van het gebouw aan de Voskuilersteeg in Wezep. Ook was hij de drijvende kracht achter de jubileumactiviteiten rondom het 100-jarig bestaan van De Reizende Postduif. In 2018 ontving Van Eikenhorst van de Nederlandse Postduiven Organisatie de Zilveren Speld met Oorkonde voor zijn grote inzet voor de duivensport. De heer Van Eikenhorst was ook jarenlang bestuurslid van de Voetbalvereniging Hattem, begeleider van jeugdelftallen en van 2015 tot 2019 voorzitter van de jubileumcommissie ter ere van het 100-jarig bestaan van deze club in 2018.

Afbeelding