Afbeelding
Foto: Dennis Dekker

Circusdirecteur uit Epe: Robbin Kaspers

· leestijd 2 minuten Algemeen

EPE - Robbin Kaspers (25) uit Epe heeft al jaren een hele bijzondere droom. Hij wil circusdirecteur worden. Maar het mooie is; deze droom gaat werkelijkheid worden. Robbin startte een tijdje geleden zijn eigen bedrijf genaamd Kaspers Entertainment. Sindsdien werkt hij hard om circusmaterialen te kopen en diverse circusacts te contacteren. Vorige week kreeg hij als klap op de vuurpijl te horen dat de spiksplinternieuwe circustent (geschikt voor zo’n 300 bezoekers) bijna klaar is. 

“Ik begin in maart 2023. Vanaf dan hoop ik veel mensen met mijn eigen circus te vermaken.” Waar en wanneer die liefde voor het circus ooit begon? Robbin weet het nog goed. “De eerste keer dat Circus Renz in Epe kwam (ik was een jochie van een jaar of 12), keek ik mijn ogen uit. Het was zomervakantie en ik wilde daar elke dag wel bij zijn. Mijn vader spoorde me aan om er dan maar klusjes te gaan doen. Diezelfde dag was ik al met de dieren bezig. Ik mocht de olifanten wassen.” Verder deed Robbin verschillende opruimwerkzaamheden en maakte hij het terrein schoon. “Ik had de tijd van mijn leven.” Robbin hielp dat jaar elke dag bij Circus Renz. Op een goed moment reisde het circus verder. Op naar een andere plek in het land. Maar bij de Epenaar bleef de liefde voor het circus. Toen Circus Renz de jaren daarna weer in Epe was, meldde Robin zich ook weer. “Ik deed er allerlei klusjes. Leerde iedereen nog beter kennen en kreeg er op een gegeven moment zelfs veel vrienden.” Vervolgens werd het tijd om te onderzoeken of Robbin er zijn werk niet van kon maken. Hij werd zzp’er. Hij leende zich uit als vrachtwagenchauffeur, maar de nadrukkelijke band met het circus bleef. Opbouwen, afbreken, acts voorbereiden, het circus werd zijn lust en zijn leven. “Op een goed moment vroeg men of ik geen act wilde doen. Ik wist niet wat ik hoorde. Ik had geen ervaring, maar ik wilde dat wel proberen.” Robbin deed een show met pony’s en werd clown. “De diversiteit van de acts dat is fantastisch. En de reacties van de mensen zijn verslavend.” Het circus werd serieus zijn leven. 

Inmiddels wordt Robbin als artiest onder meer ingehuurd door Circus Renz. Hij reist met hen mee en slaapt in een luxe eigen caravan. Hij speelt diverse acts, komt op plekken door heel Europa. De naam Kaspers Entertainment is geboren. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. “Er zijn best veel circussen die stoppen. Ik ben dus gaan onderzoeken of het niet mogelijk is om een nieuw circus te beginnen. Ik heb dat altijd met hulp gedaan van de familie Renz. Ze hebben me enorm geholpen.” In 2019 wilde hij die stap al wagen. Vanwege de coronacrisis belandde zijn circusdroom echter tijdelijk in de ijskast. Eind vorig jaar begon het toch weer te kriebelen. Hij regelde de benodigde papieren, legde contacten met artiesten en kocht verschillende spullen. Hij plaatste zelfs een enorme order voor een eigen circustent (in de Eper kleuren geel en blauw). “Die tent is bijna klaar. Ik ga er binnenkort naartoe. Vervolgens wil ik hem zelf nog een keer opzetten om te passen en te meten en om ervaring op te doen.” Het is de officiële aftrap van Circus Kaspers. Vanaf maart volgend jaar zijn de eerste plekken zelfs al geboekt. “Ik wil jaarlijks van maart tot en met oktober op zo veel mogelijk plekken staan om mensen te vermaken.” Uiteraard is Robbin voor volgend jaar ook nog op zoek naar een plek in zijn eigen geboortedorp. “Ik had bij de gemeente al gevraagd of het Loeffpark wellicht geschikt zou zijn, maar dat lukt waarschijnlijk niet. Dus ik ben nog op zoek naar een plek (bijvoorbeeld een groot weiland) in het dorp Epe waar ik een paar dagen achter elkaar mensen kan vermaken.” Mocht je iemand kennen, neem dan gerust contact op met deze kersverse Eper circusdirecteur via tel. 06-27220367. Foto en tekst: Dennis Dekker.